Tulihan se sieltä mullekin: Neverfull

Tämän blogin ei ollut alunperin tarkoitus olla mikään mun omien laukkujen esittelypaikka (pelkästään), mutta jotenkin aina käy niin, että mulla on tuolla luonnoksissa kaikenlaista muuta, mutta en ikinä jaksa kirjoittaa niitä valmiiksi, mutta omistani sitten huvittaa kuitenkin jauhaa.

Joten tähän väliin taas yksi uusvanha ystäväni.

Laukkyryhmissä oli vuoden vaihtuessa ihmisten listauksia siitä, mitä laukkuhaaveita heillä on vuodelle 2019. Mulla ei ole mitään pitkää listaa, mutta mietin kuitenkin, että mihin laukkuun voisin seuraavaksi säästää. Ja mieleen pompsahti aina vaan se Neverfull. Nevari on ollut tässä koko ajan aina mun googlaushistorian kärjessä, mutta aina olen sitten kuitenkin tullut siihen tulokseen, että en halua maksaa siitä niin paljon kuin ne maksaa. Koska kyseessä on varmaankin maailman suosituin ja tyyliin yleisinkin laukku, niin niillä on varsin hyvä jälleenmyyntiarvokin. Käytettyjenkin hinnat pysyy aika korkeina, ja ne on sitten just ja just olleet yli mun tämänhetkisen kipurajan. Tai vaihtoehtoisesti sitten kaupataan aikamoisia riekaleita, ja siinä taas nousee esiin kysymys, että haluaako ihminen sitten kuitenkaan maksaa 500 euroa ihan rähjääntyneestä laukusta.
Kaikesta tästä pähkäilystä huolimatta kuitenkin sitä laukkua aina ajattelin, ja joka kerta kun näen jollain sellaisen (kieltämättä varsin usein), ajattelen, että onhan se vaan kivan näköinen.

Noh, näissä mietteissä sitten päätin, että ehkä 2019 on sitten Nevarin vuosi mun laukkuhoroskoopissa, ja koska olen järkevä ja suunnitelmallinen ihminen, ajattelin, että on fiksuinta heti paikalla selvittää paljonko ne laukut nyt sitten oikeastaan maksaa, jotta tiedän, mitä summaa lähden säästämään. Tarkastin Vestiairen ja eBayn kuten yleensäkin, ja päätin sen jälkeen vielä katsoa Tori.fi:stä, mikä siellä on meininki. Ja sinnehän olikin joku listannut juuri hetkeä aiemmin juuri oikeanlaisen Neverfullin hyvään hintaan. Fair enough, laukku on tosi paljon käytetty ja siinä on aika isojakin kulumia, mutta kävi kuitenkin niin onnellisesti, että laukun viat oli sellaisia, joiden kanssa pystyn elämään ja varsinkin siksi, että hintapyynti oli maltillinen. (siis suhteessa) Ja koska olen tosiaan järkevä ja harkitsevainen ihminen, ymmärsin totta kai heti, että nyt on se hetki kun pitää toimia, ja ostinkin sen laukun jo nyt, enkä kesällä. Jep, kylmähermoisen ihmisen toimintaa.



Lähikuva vielä laukun virheistä, joista pahin on tuo kulman naarmu ja toinen sitten näiden kahvojen kuluneisuus.


Kuvassa nuo tietysti korostuu, mutta käytössä tuolla kävellessä ei niitä kyllä huomaa.


Laukku oli myös sisältä aika likaisessa kunnossa.


Käänsin sen ympäri ja käsittelin sisäkankaan kokonaan tekstiilipesuaineella ja annoin kuivua. Lopputulos oli varsin hyvä! Kulumalle ei tietysti mahda mitään, mutta tahrat lähti.

Likaa lähti laukun sisältä.

Jotkuthan väittää, että NF olisi alunperin suunniteltu niin, että sitä voi käyttää myös näin ympäri käännettynä, mutta en kyllä jaksa uskoa hetkeäkään siihen. 


Neverfull on Vuittonin klassikkolaukuista uusin, koska se on julkaistu vasta 2007. Siitä vaan tuli heti valtavan suosittu ja ilmeisesti loppua kysynnälle ei näy. Nevaria valmistetaan kolmessa koossa: pienin pm, keskikokoinen mm (tämä mun) ja isoin gm. Suosituimpia on nämä kolme kanvasvaihtoehtoa (joista mun siis klassinen monogram) (ja muut kaksi niitä ruudullisia) mutta näitä saa myös nahkaisina. Neverfull on ollut ulkoisesti saman näköinen koko tämän ajan, mutta se uudistettiin kuitenkin vuonna 2013 (jos nyt en ihan läpiä päähäni puhu) ja uudistuksessa tuosta vuorikankaasta hävisi kukkaset ja laukun sisälle lisättiin irtonainen pussukka, jota voi pitää tosiaan tuolla sisällä pikkutavaralle tai sitten napata ihan vaikka mukaan clutchina, jos ei ota koko isoa laukkua. Eli kaksi laukkua yhden hinnalla, paitsi että hintaa kyllä korotettiin uudistuksen myötä ihan reilusti. Noita pussukoita liikkuu hyvin jälleenmyyntimarkkinoilla, mutta en ole kokenut sellaista tarvitsevani. Tämä mun laukku on vuodelta 2011.


Laukkua voi pienentää taittamalla sivut sisään.

Vetoketjua ei ole, mutta tuollainen kilipsi on. 

Neverfull kestää kuulemma sadan kilon painon, joten sinne voi sinänsä lastata ihan niin paljon kamaa kuin laukku vetää, ja kyllähän se aika hyvin vetääkin, hence the name. Mutta pakko kyllä sanoa, että en välttämättä suosittele tätä painavien kuormien kuljetukseen. Mulla on ollut siellä pari kertaa ihan tavallisen kokoinen läppäri, joka totta kai mahtuu sinne ongelmitta, mutta jo pelkästään sillä painolla nuo ohuet olkaimet tuntuu aika epämukavalta ja kiikkerältä.

Nyt kun mulla on jonkin aikaa ollut tämä, niin olen kyllä tosi tyytyväinen. Se on just niin kiva kuin olin ajatellutkin ja tällaista laukkua käytän arjessa mieluiten. Tuon pohjan naarmun meinaan korjata jotenkin, mutta en vaan ole oikein jaksanut selvittää, että miten. Tai ongelma on useinkin se, että näen netissä miten niitä korjataan, mutta en tiedä, saako niitä samoja tuotteita Suomesta ja millä nimellä, ja sitten en jaksa a. selvittää jos ei heti löydy enkä b. lähteä tilaamaan niitä ulkomailta, vaikka kyllähän kaikkea on saatavilla. Yksi vaihtoehto on, että laitan vaan vähän maalia päälle.

Toinen, mitä olen pohtinut on se, että vaihtaisinko nuo nahkaosat. LV vaihtaa niitä maksua vastaan kyllä myös, mutta he ei korjaa mitään, missä kanvas on vaurioitunut (eli ei tällä naarmulla) ja muutenkin se kai maksaa jotain 400 euroa ja yli, eli enemmän kuin mitä maksoin koko laukusta, eli ei mitään järkeä. Ongelma on vaan se, että en tietenkään halua pilata laukkua, joten siihen pitäisi saada tuota ihan samaa vanchetta-nahkaa tilallekin. En tiedä miten sitä olisi saatavilla Suomessa, tai siis varmaan on, mutta miten. Pitäisi käydä suutarilta kysymässä. Voisin myös tilata nuo kaikki palat netistä, ainakin Amerikasta olen löytänyt nahkafirmoja, jotka tekee siis ihan valmiita varaosia näihin. Ne maksaisi noin satasen yhteensä, mikä ei olisi kyllä paha hinta, eikä varmaan suutarikaan sitten kovin paljon maksaisi siihen päälle. Mutta epäröin vähän sitä, että eihän ne sitten olisi alkuperäiset, ja toinen juttu on se, että sitten ne olisi taas sellaista vaaleaa vachettaa, mitä pitää jonkin verran varoa. Tämä kulunut nahka on siinä mielessä hyvä, että ei tuo tuosta enää paljon kummemmaksi mene vaikka sitä kuinka käpälöi.

Tältähän tuo siis uutena näyttää ennen kuin tummuu.

Mitä olette mieltä? Uudistus vai ei?



Ei kommentteja