Kaksi laukkua: Kumman pidän, kumman palautan? (Vai palautanko molemmat?)

Nyt onkin mielenkiintoinen laukkutilanne, koska vastakkain on kaksi ihan erilaista laukkua. Kävi siis niin, että ostin ensin käytetyn Mulberry Bayswaterin nettikauppa Emmy.fi:stä. Se oli siellä tosi hyvällä hinnalla -50% alkuperäisestä pyyntihinnasta, ja sitä kovasti siellä kytistin.

Bayswater on Mulberryn klassikkoja, ehkä kaikkein klassisin niiden malleista. Se on ihan valtavan suosittu ja varsinkin Briteissä se on ollut koko 2000-luvun ajan Se Laukku, joka jokaisella pitää olla, ja melkein onkin. Katsoin vähän aikaa sitten sen kolmannen Bridget Jones elokuvan Bridget Jones' Baby ja mua huvitti suuresti se, että totta kai Bridgetilläkin on Bays olalla, vaikkei sitä leffassa mitenkään mainittu. Elokuva oli kyllä sinänsä aika huono, joten plussaa siitä, että oli edes tuo laukku bongattavana. Mutta joo, Bayswater on malliltaan tosi klassinen ja materiaaliltaan ihan älyttömän kestävä. Se on tehty kokonaan paksusta nahasta ja se on ihan nahkaa kauttaaltaan, edes sisällä ei ole vuorta, vaan vain se nahan "takapuoli" eli mokkapuoli. Laukku on aika iso, sinne mahtuu esimerkiksi iso läppäri.

Mulberryn suosio on vähän aaltoillut edelisten vuosien aikana. Ensin näistä laukuista tuli tosi suosittuja, koska ne on tosi hyvää laatua ja niitä voi käyttää vuosi toisensa jälkeen huoleti. Tollainen nahkahan melkein vaan paranee, kun sit vähän koetellaan. Samalla laukkujen hinta oli vielä kuitenkin kohtuullinen verrattuna muihin luksuslaukkuihin. Mutta Mulberry sitten halusi sinne premium kategoriaan ja laukkujen hinnat nousi ihan reilusti, nykyään tuokin Bayswater maksaa uutena pitkälti yli tonnin, jotain 1300 ja siitä eteenpäin luulen. En löytänyt hintaa euroissa, mutta jotain tota luokkaa. Sitten tuli vielä uusia suunnittelijoita ja monen mielestä koko Mulberry meni ihan pilalle. Bayswateristakin on julkaistu uusi malli, ja tämä vanha ja alkuperäinen on nykyään nimellä Heritage Bayswater. Kansa jakaantuu rajusti tässä asiassa, itse kuulun niihin, joiden mielestä heritage on paaaaljon kivempi kuin se uusi malli.

Mutta. Tilasin tämän alunperinkin vain siksi, että tuolla Emmyssä on palautusoikeus. Huoletti nimittäin alusta asti se, että tämä laukku on tosi painava. Ja jestas se on tosi painava oikeastikin. Laukun paino johtuu tietysti siitä, että kyseessä on varsin iso möhkäle paksua nahkaa, niin kyllähän se painaa. Toki, kyllähän nyt ihminen jaksaa kataa yhtä hyvin kilon enemmänkin painoa, mutta on tuossa ehkä se riski, ettei laukkua sitten käytännössä tule ikinä otettua mukaan. Töihin ehkä vielä joo, mutta sitten reissuille ja kaupungille se voi jäädä ottamatta, jos aina tuntuu, että se painaa.

En tiedä, tosi vaikea päätös kuitenkin lähettää laukku takaisin, koska se on toisaalta niin nätti ja klassinen ja laadukas ja tykkään sen tyylistä tosi paljon. Ja kun tosi monet toisaalta vannoo tämän laukun nimeen ja on käyttäneet sitä vuosia ja vuosia päivittäin, ja ostaneet sen monessa eri värissä. Niin onko se sit niin pahan painava kuitenkaan?





Tämä laukku kun on käytetty, on vähän huoltoa vailla, mutta en viitsi koskea siihen, jos palautan sen. Periaatteessa se on kuitenkin ihan loistokunnossa, pikkuisen vaan rasvaa pintaan niin saa kiillotettua paria naarmua. Tuossa kuvassa ehkä aurinko heijastuu siitä vähän omituisesti.


Sitten toinen laukku, jonka kohtalo on nyt epävarma. Tämä on ihan erilainen. Ostin tämän viime viikolla kun sain kuulla, että mut oli valittu uuteen työhön. Olin valinnasta iloinen, mutta samalla myös järkyttynyt, ja en tiennyt mitä teen, niin kävelin kuin unessa Stockmannin laukkuosastolle.
Tämä on Michael Korsin laukku ja se on tosi nätti ja aivan ihanan tuntuinen käsissä, tosi pehmeä, mutta melkein heti kun olin ostanut sen, aloin kuitenkin miettiä, että oliko se vähän ylihintainen kuitenkin. MK laukutkin on kuitenkin melko tyyriitä, vaikkei ne on vain murto-osan noista designlaukkujen hinnoista.

Merkistä maksaminen on sikäli mielenkiintoinen kysymys, että on niitä merkkejä, joista maksaa mielellään niin paljon kuin vaan katetta riittää (no okei, kyllä noissa luksuslaukuissa maksaa oikeasti myös laatu ja käsityö ja design ja historia, mutta let's face it, myös se merkki.) ja sitten on näitä merkkejä, joiden kohdalla miettii, että haluaako siitä merkistä sittenkään maksaa. Ja haluaisin sanoa, etten vältä näistä asioista tippaakaan, mutta tunnustan nyt rehellisesti, että mua ehkä vähän myös häiritsee se, että MK on just nyt merkkinä aika out. Ja vaikka kirjoitin itsekin taannoin, että sen ylenkatsominen on silkkaa snobismia, niin... Nyt sitten kuitenkin se häiritsee muakin. Vitun Bag chat. Koska hei, tämä laukku on tosi nätti oikeasti!




En ottanut tästä vielä noita paperisuojuksia pois, koska mietityttää, että pitäiskö se kuitenkin palauttaa. En yleensä IKINÄ palauta mitään, ja nyt mulla on yhtäkki kaksi laukkua, joita mietin. Tavallaan haluaisin pitää molemmat, mutta siihen mulla ei ole varaa. Jompi kumpi pitää palauttaa. Toisaalta mietin sitäkin, pitäisikö vaan palauttaa molemmat, kun kerran kummastakaan en ole varma. Voisin ostaa sen mun uuden työn kunniaksi ehkä vähän harkitummin jonkun muun jutun, joka sitten olisi loppuelämän asuste. Toisaalta tuo Mulberry kyllä voisi ollakin loppuelämän laukku, mutta MK ei kyllä varmaankaan olisi. Se vaan on niin nätti.

Mitä sanotte, kumpi lähtee, kumpi jää, vai lähteekö molemmat? 

Ps. Pahoittelen kuvia, nämä on jopa mun ottamiksi kuviksi ihan järkyttävän huonoja ja itse olen aivan karmean näköinen näissä kuvissa, ja kumpikaan noista laukuista ei voisi vähempää sopia mun vaatteisiin. Mutta kun nyt ei taas pystynyt.


Ei kommentteja